نظر به اهمیت کشاورزی در منطقه جنوب استان کرمان که این منطقه را به یکی از قطب های کشاورزی کشور تبدیل نموده است و اینکه سالانه بیش از 5 میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در این منطقه تولید می شود و این محصولات علاوه بر تامین نیازهای داخلی بخش عمدای از آنها به سایر کشورها صادر می شود و جنبه ارزآوری برای کشور دارد. یکی از مشکلاتی که در بخش تولید این محصولات وجود دارد بخصوص در بخش صادرات که نیازمند کسب استانداردهای بین المللی از لحاظ باقیمانده کودها و سموم شیمیایی می باشد نیاز به روشهایی جایگزین برای استفاده کمتر از این ترکیبات شیمیایی برای نیل به هدف تولید محصول سالم برای مصارف داخلی و صادراتی می باشد. مهمترین روشی که امروزه در دنیا مورد توجه می باشد استفاده از عوامل کنترل بیولوژیک یا کنترل زیستی می باشد که این عوامل با بهبود رشد گیاهان ومهار آفات و بیمارگرها نیاز به مصرف سم و کود را کاهش می دهند و علاوه بر تولید محصول سالم برای محیط زیست هم بی خطر می باشند. در این راستا همایش کنترل بیولوژیک آفات و بیماری های گیاهی که دبیرخانه آن در موسسه تحقیقات آفات و بیماری های گیاهی دانشگاه تهران می باشد هر ساله در یکی از دانشگاههای ایران برگزار می شود. نظر به اهمیت کشاورزی منطقه جنوب کرمان دانشکده کشاورزی دانشگاه جیرفت تقاضای میزبانی و برگزاری این همایش را داد که مورد قبول واقع شد. در این همایش که دور یازدهم در سطح ملی و دور دوم در سطح بین المللی می باشد پژوهشگران، دانشجویان و اساتید دانشگاههای داخل و خارج از کشور برای ارائه دستاوردهای علمی خود در این زمینه حضور پیدا خواهند کرد و از طرفی شرکتهای فعال در زمینه تولید و فرمولاسیون عوامل بیوکنترل برای معرفی محصولات خود به پژوهشگران و کشاورزان نیز حضور فعالی خواهند داشت. امید است این همایش ارتباط سازنده ای بین پژوهشگران کنترل بیولوژیک، تولید کنندگان ترکیبات کنترل بیولوژیک و مصرف کنندگان این ترکیبات سالم که کشاورزان می باشند را فراهم نموده و گام موثری در راه تولید محصول سالم که به تبعه آن سلامت جامعه نیز تضیمن می شود باشد. همچنین ترغیبی برای دانشجویان جوان برای ورود به این شاخه مهم علمی و کارآفرینی برای آن عزیزان شود.

با احترام

سازمان همایش